Sunday, March 6, 2011

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In Molise quality pasta is shaped Colavita

Sapete qual è l’elemento caratterizzante della tradizione contadina molisana? E’ il grano.
Il Molise è considerato la vera culla della tradizionale arte pastaia meridionale. Sul territorio ci sono aziende con una tradizione secolare alle spalle, che hanno fatto della produzione della pasta la chiave del loro successo. Colavita è senz’altro una delle aziende più importanti del territorio: una realtà che ha saputo armonicamente combinare qualità, innovazione e tradizione.
Non c’è modo migliore di raccontare the history of this pasta than to listen to a mascot: an ear of corn named Coco that awaits you on the company website: http://www.pastacolavita.it/ .
Coco takes us nicely on our journey and there Vitual to discover a fantastic adventure. The Indigo : Food Colavita began as a workshop in 1912 at St. Elias, a Pianisi, in a small town near Campobasso. The history is full of successes and major awards such as, for example, in 2010 the prize "Trend & Innovations " as the best product for taste, packaging and health benefits, at SIAL in Shanghai. This award attests to the quality and innovative features of the production with particular regard to the new line to the beta-glucans "On Colavita," made from durum wheat and barley flour, which is useful in a natural way to combat cholesterol.
A wide variety of references completes the company: there is the traditional line (traditional pasta, pasta, wholemeal and spelled) is the functional line "On Colavita ( the beta-glucans, long and short pasta), the line Fusco (traditional rough, rough delicious, long ruled, the tasty specialties) e c’è la Linea Rossa (pomodori pelati, passate e sughi pronti).
Con Colavita si riesce veramente a dare ogni giorno nuove forme ai propri piatti, creando dei piccoli capolavori di genuinità.

Nell’ambito della felicissima collaborazione con l’azienda, ho avuto modo di provare diversi formati. Ebbene, devo dire, che anche solo con un filo d’olio a crudo si riesce a percepire l’autenticità del suo sapore, dei suoi grani selezionati, della sua cottura omogenea.


Sapete meglio di me che le paste non sono tutte uguali: il grano utilizzato, le tecniche machining times and drying temperatures that are crucial for the quality. The paste is recognized good eyesight (has a yellow amber, which demonstrates the use of selected raw materials and dried slowly) in water, then, leaves no sediment is elastic and has a compact surface, it does not stick and what more importantly does not flake. The palate should be crisp, firm and tasty. Here are the secrets of the success of Colavita pasta, a really good pasta.
I invite you to visit the company web site if you want to learn more. You will discover among other things, that the name is synonymous with Colavita authentic cuisine in America Made in Italy. In 2001, in fact, stato inaugurato il Colavita Center fot Italian Food and Wine . All’interno del prestigioso Campus del “Culinary Institute of America” di New York, la più importante università per apprendere l’arte della gastronomia etnica ed internazionale, il Colavita Center si presenta come punto di riferimento dell’autentica cucina italiana ed ospita il prestigioso ristorante Caterina de Medici, gestito dagli studenti del College guidati da Master chef di fama internazionale.
Ma non voglio dirvi di più! Seguitemi e scoprirete tante ricette gustose

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